Világítás vezérlés

Okos otthon

Világítás vezérlés, Fogadó fény

Otthonába késői órában hazaérve a mobil lokációjának információját feldolgozva a központ elindítja a „Fogadó fény” programot. Automatikusan felkapcsolódnak a lámpák az autó bejáró mellett, a garázsban, aktiválódik a homlokzati dísz világítás. A lakásba belépve nem a sötétség fogadja, ott is felkapcsolódnak a lámpák a közlekedőben, nappaliban. Fokozva a kellemes fogadtatást a programba beépíthető a Hi-Fi rendszer bekapcsolása, halk kellemes zene indítása.

Hangulatvilágítás

A FIBARO RGBW vezérlőnek köszönhetően 3 millió szín kombináció közül választhat az épen aktuális hangulatához igazítva. A szín beállítást a tevékenységéhez, pihenéshez, szórakozáshoz, bármi máshoz, vagy akár az időjáráshoz is tudja módosítani. Az RGBW led vezérlő alkalmas 3, vagy 4 színű led szalagok vezérlésére igy pasztellszíneket is be tud állitani a fehér fény szabályzásával. A központ 4 gyárilag szerkesztett világitás képet is tartalmaz a villámló nyári éjszaka, vagy a kandalló lobogó fénye különleges hatást biztosit.

Okos otthon világításvezérlés
Okos otthon világításvezérlés

Jelenlét szimuláció

Hosszabb időre távol van otthonától lehetőség van egy jelenlét szimuláló programsor aktiválására. Ez a jelenetsor azt a látszatot kelti, mintha otthon tartózkodna családjával. Zajlik az élet az otthonában, szól a zene, bekapcsol a TV készülék, spontán kapcsolódnak fel majd le lámpák a házkülönböző helységeiben, és a redőnyök is automatikusan teszik a dolgukat. Nem kell aggódnia a váratlan vendég miatt, nyugodtan élvezheti a kikapcsolódást.

Éjszakai kísérőfény

Az éjszakai biztonságos közlekedés az otthonában megvalósulhat egy kisérőfény program segítségével.  Az alvást megszakítva ki kell menni a mosdóba, vagy egy pohár vízért a konyhába, de nem kapcsol világitást mert ki megy az álom a szeméből, vagy felébred a család többi tagja. Erre egy tökéletes megoldás, ha a mozgásérzékelő észleli önt, és felkapcsolja a világitást a közlekedőben fürdőben, vagy a konyhában, de csak egy minimális fényerővel. Igy biztos nem vakítja el a felkapcsolt világitás. Miután visszatért a hálóba lekapcsolódnak a lámpák automatikusan.

Okos otthon világításvezérlés

kissokosotthon.hu

Buga János

Okosotthon telepítő, FIBARO installer, villanyszerelő

Magyarország Pest megye Szigetszentmiklós