Energia megtakarítás

Okos otthon energiamegtakarítás

Elektromos fogyasztás csökkentése

A FIBARO okosotthon rendszer nyújtotta lehetőségek között megtaláljuk az elektromos fogyasztók áramfelvételének monitorozását, és megfelelő programozással tudjuk csökkenteni az elektromos áramfogyasztásunkat, amit diagrammokon nyomon tudunk követni. Egyes napelem inverterek integrálhatók a rendszerünkbe, így egy felületen láthatjuk a termelt és fogyasztott áram mennyiségét.

Hőenergia megtakarítása árnyékolókkal

Otthonunk redőnyei nem csak öltözteti az ingatlanunkat, de fontos szerepet tölt be hőszigetelés tekintetében is. A hideg téli időszakban a hő bent tartása érdekében borús időben már napnyugta előtt érdemes lezárni az árnyékolókat a spórolás érdekében. Őszi, tavaszi napsütés segít az otthonunk felmelegítésében, hő tartásában, míg a nyári perzselő meleg ellen egy jól programozott redőny csökkenti a klíma használatának idejét. Időjárás függően van lehetőség tökéletes programozásra.

Redőny vezérlés
Okos otthon felhasználók

A FIBARO többfunkciós mozgás érzékelő eszköze a legkisebb méretű elemes érzékelő így könnyedén elhelyezhető otthonában feltünés nélkül, és triggerként alkalmazhatjuk világítás ki be kapcsolására. Ez a kis okos eszköz képes megfigyelni a fény mennyiségét a helységben, és kombinálva egy fényerő szabályzó dimmer modullal automatikusan kapcsolja be megfelelő fényerővel a világítás a helységben ahol mozgást, jelenlétet érzékel. . Felülvizsgálva a mozgást folyamatosan működik a világítás, míg el nem hagyjuk a helységet, és megnyugszik a szenzorunk.

kissokosotthon.hu

Buga János

Okosotthon telepítő, FIBARO installer, villanyszerelő

Magyarország Pest megye Szigetszentmiklós